Kolet Janssen

auteur

Laat maar waaien!

19 mei 2024

Met al die regen van de laatste weken en maanden dreigt de geest dit jaar wat verwaterd aan te komen met Pinksteren. Kampen we niet allemaal een beetje met het gevoel van: ‘Ik wil wel in lentestemming zijn, maar het lukt niet helemaal’?

Er zijn nochtans tekenen genoeg: de bomen zijn frisser groen dan ooit, het onkruid schiet met ongeziene levenskracht omhoog, de slakken vermenigvuldigen zich met factor tien bij elke regenbui. Nieuw leven overal.

Maar wij zoeken iets warmers. Een hele week zon bijvoorbeeld, zodat we niet na een halfuur angstvallig naar de wolken moeten turen en de terrasstoelen gewoon buiten kunnen blijven staan. Wat goed nieuws uit landen waar mensen met kinderen worden weggejaagd uit hun huizen. Een paar hartverwarmende verkiezingsslogans van mensen die niet vooral anderen een hak willen zetten. Een grote groep mensen die de stoute jongens (en meisjes) die het op wereldschaal verpesten eens de wacht aanzeggen, zodat ze hun macht verliezen en er meer oog komt voor vrede en menselijkheid. Een wereldwijde opstoot van taaie liefde in kleine hoekjes waar ze broodnodig is.

De geest heeft nog heel wat werk. Als hij echt zoals beloofd in alle mensen gaat wonen, is er hoop. Want we zijn nu al met acht miljard. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde en geestkracht.

Er zal wel weer een denkfout in mijn redenering zitten. Maar met Pinksteren mag dat. Het ging er toen ook niet allemaal zo logisch aan toe, met die vlammetjes en die talen. Maar het heeft wel gewerkt. Daar zijn wij met zijn allen, met onze handen vol goede wil, het levende bewijs van.

(Otheo 19 mei 2024, photo by Ries Bosch on Unsplash)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.