Kolet Janssen

auteur

Schrijf het op

14 april 2020

‘Schrijf het op een briefke en steek het in uwe portemonnee’, zei mijn moeder soms als ze vond dat we iets belangrijks niet mochten vergeten.

Aan die uitspraak denk ik nu als ik zie hoe verschillend onze politici en andere leiders reageren op de coronacrisis.

Er zijn mensen die er schijnbaar moeiteloos in slagen om hun verschillen of heilige principes opzij te zetten om de problemen aan te pakken en te doen wat moet gedaan worden. Ze werken aan oplossingen, proberen te helpen waar de nood het hoogst is, slaan de handen in elkaar met mensen met wie ze misschien voordien niet veel samenwerkten. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en zoeken naar de aanpak die het beste zal werken en zoveel mogelijk mensen zal helpen.

Er zijn ook mensen die zich anders gedragen. Die beginnen te vitten op alles wat niet naar hun zin is. Die continu de schuld op anderen steken. Die er zelfs in deze tijden vooral op uit zijn om onrust te stoken en mensen te beschuldigen, in plaats van naar oplossingen te zoeken. Ze verzuren de sfeer en helpen niemand vooruit.

Op die laatste groep zal ik nooit nog stemmen. Echte leiders willen het beste voor zoveel mogelijk mensen. Dat kan vanuit heel wat politieke achtergronden, elk met hun eigenheid. Maar wie zelfs nu naar verdeeldheid streeft, is de naam ‘politicus’ niet waardig. Ik hoop dat iedereen hiervan mentale notities maakt en ze ‘in zijn portemonnee’ steekt.

(Afb. van Steve Buissinne via Pixabay)

1 reacties op “Schrijf het op”

  1. Brigitte schreef:

    Moedig dit te schrijven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.