Kolet Janssen

auteur

Warm

14 augustus 2020

Toegegeven, trop is te veel. Maar ik wil niet vergeten hoe lekker het is.

Lauwe lucht over je blote armen en benen voelen strijken. Geen koude schouder krijgen als je ’s nachts boven de lakens uitkomt. Geen tijd verliezen met het aantrekken van jassen, het knopen van sjaals, het dichtknopen van hoge veterschoenen. Gewoon zo naar buiten kunnen stappen en de warmte voelen tot diep in je buik.

Je niet haasten om snel ergens naar binnen te duiken en te schuilen voor de gure wind. Op je gemak – op anderhalve meter afstand natuurlijk – blijven staan om met iemand te praten op straat.

’s Ochtends al met een kop in je hand de tuin in wandelen en bekijken wat de planten vandaag weer voor moois in petto hebben. Hier en daar een uitgebloeid of verdord stukje wegplukken en kijken wie er water nodig heeft.

Schaduw zoeken als de zon hoog staat en helemaal lui worden met alleen geluiden van vogeltjes in je hoofd. Een zachte stoel, een goed boek en een fris drankje en je geluk is compleet.

Avonden waarin de schemering zo zachtjes valt dat je de lucht in alle schakeringen van oranje en roze ziet voorbijglijden. Zelfs ’s nachts voelt het weer nooit vijandig aan. Je hoeft je niet schrap te zetten tegen bijtende kou of striemende regen. Het weer is als een warme jas.

We spreken niet voor niets over een warme persoonlijkheid, een warm welkom, een warm verhaal. Allemaal positieve dingen. Zelfs als het zo warm is dat de chocolade smelt in mijn kast, wil ik dat niet vergeten.

(Afb. van Chad Stembridge via Unsplash)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.